Moottoripyöräkortin teoriatunnit voi suorittaa messuilla maksutta

Haaveiletko moottoripyöräkortin suorittamisesta? Tai onko sinulla moottoripyörän ajamiseen oikeuttava ajokortti, mutta et ole ajanut koskaan tai pitkään aikaan? Tule mukaan MP-messujen maksuttomille teoriatunneille!

Haluamme tehdä moottoripyöräkortin hankkimisen entistä helpommaksi ja edullisemmaksi! Siksi MP-messut yhdessä alan toimijoiden kanssa tarjoavat messuilla ilmaiset moottoripyöräkortin teoriatunnit (arvo noin 200 €). Osallistuminen edellyttää pääsylipun ostoa MP-messuille.

Messuilla järjestettävät luennot ovat osa kevytmoottoripyörän ajokortin (A1), teholtaan rajoitetun moottoripyörän ajokortin (A2) ja teholtaan rajoittamattoman moottoripyörän ajokortin (A) opetusta. Henkilölle, joilla on jo henkilöauton ajokortti (B), messujen tarjoama teoriamäärä riittää moottoripyöräkortin saamiseen. Lisäksi tulee suorittaa ajo-opetusta kuusi tuntia. Niiden, joilla ei ole henkilöauton ajokorttia, pitää suorittaa moottoripyöräkortin saamiseksi lisäksi kuusi teoriatuntia ja yhdeksän tuntia ajo-opetusta valitsemassaan autokoulussa tai opetusluvan kautta.

Messuilla järjestettävät A-luennot sisältävät seuraavat osiot:

  • moottoripyöräilyn erityispiirteet
  • moottoripyörä ja sen perushallinta
  • moottoripyöräilijän ajovarusteet
  • moottoripyörällä liikennetilanteessa
  • moottoripyörällä maantienopeuksissa
  • moottoripyöräilijän vaaratilanteiden välttäminen

Teoriatunnit sopivat moottoripyöräkortittomien lisäksi hyvin myös niille, joilla on jo moottoripyörän ajamiseen oikeuttava ajokortti, mutta jotka eivät ole ajaneet moottoripyörällä koskaan tai pitkään aikaan.

Jokaiselle kurssille mahtuu 100 oppilasta, joten ilmoittauduthan ennakkoon! Ilmoittautuminen aukeaa loppuvuodesta 2018.

 

Aikataulu

Voit suorittaa teoriatunnit oman aikataulusi mukaan 1-3 päivässä. Tarkemmat aikataulut julkaistaan joulukuussa 2018.