Skip to content

Petrol Circus Custom Bike Show

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa on ainutlaatuinen ja ainoa rakennettujen moottoripyörien tapahtuma, joka järjestetään tässä mittakaavassa kaupallisen tapahtuman yhteydessä Euroopassa. Ne kisaavat palkinnoista neljässä luokassa, jotka ovat Custom, Classic, Street ja Open.

Petrol Circus Custom Bike Shown Facebook-sivu:

Petrol Circus Facebookissa

 

Vuoden 2023 palkitut voittajat:

Custom-sarjan voittajat:

 

  1. Lasse Sundberg Indian Super Scout

2. Ismo Keski-Korpi H-D Shovel

3.  Santtu Niemi H-D V-Rod vihreä

Street sarjan voittajat:

 

1. Santtu Niemi H-D V-Rod sininen

2. Daniel -Pykälä-aho BMV  K100RS 1984

3. Aki Suokas Yamaha GTS1000

Classic sarjan voittajat:

 

  1. Jukka Haapala Royal Enfield ”Mumbai Ripper”

2. Ismo Keski-Korpi Blackburne Boardtracker

3. Henri Ikola Honda CPB750

Open sarjan-voittajat:

 

1. Toni Pitkänen Honda Monkey ”Esso”

2. Edwin Wägeli Skyteam Monkey

3. Jari Vepsäläinen Harley Monkeyson

Yleisön suosikki:

Mikaeli Luokkanen Ducati ST2 Cafe Raiser

Tuomariston valinta ja eniten ääniä:

Lasse Sundberg Indian Super Scout

Nuori rakentaja:

Toni Honkanen Honda Monkey ”Esso”

Petrol Circus Custom Bike Show’ssa yksipyöräinen ja Ukraina-pappamopo

Tänä vuonna Petrol Circukseen ilmoitettiin satoja moottoripyöriä ja mopoja. ”Valinta oli vaikea, sillä rakentajat olivat ehtineet kolmen vuoden aikana rakentamaan upeita näyttelypyöriä. Tänä vuonna on tarjolla erityisen hieno näyttely”, kertoo näyttelyn koonnut Jarno ”Japi” Åström.

Yksipyöräinen kesäkisan voittaja

Yksi esiteltävistä ja Custom-luokassa kisaava moottoripyörä on Janne Anttilan Monowheel, joka voitti moottoripyörärakentajien kesäkisan 2021 MP-messujen sosiaalisen median kanavissa. Monowheel on erikoinen pyörä, jonka rakentamiseen on tehty myös työkalut itse. Pyörän rakentamista on voinut seurata instagramissa @woodlegchoppers. Painovoima on erittäin tärkeä tässä pyörässä  ja se on saatu lisäpainolla tasapainoon. Moottoripyörällä pääsee ajamaan, vaikkei Jannen mielestä ajaminen sillä ole kovin suuri ajonautinto. Pyörässä on englantilainen erikoisen mallinen 100 kuutioinen JAP-moottori, jota on käytetty vesipumppujen ja  generaattorien pyörittämiseen.

Hyväntekeväisyyspyörä Ukraina-pappamopo

Messuilla on esillä Ukrainan väreihin maalattu vuoden 1978 Tunturi-pappamopo, joka on kunnostettu ja katsastettu.  Nurmijärven reserviläisten hanke kerää varoja hyväntekeväisyyteen. Pappamopo huutokaupataan 6.5. Nurmijärven torilla ja saadut rahat annetaan hyväntekeväisyyteen ukrainalaisille. Mopon on kunnostanut CKS-Trading. ”Mopo on nyt hyvässä kunnossa ja takuulla uniikki. Tunturi-nimen korvaa rungossa Ukraina ukrainaksi kirjoitettuna”, kertoo mopon kunnostanut Kari Sauru Nurmijärven reserviläisistä.