Siirry sisältöön
MP Pää Pyörällä ajankohtaisohjelma

MP Pää Pyörällä -live

Pää pyörällä Live tarjoilee mp-alan
kuulumisia ja ajankohtaisia vieraita

MP Pää pyörällä -podcastissa kuulet parhaat vinkit oikean moottoripyörän, varusteiden ja reittien valintaan. Pää pyörällä -podcastissa hypätään kaksipyöräisen selkään. Kuskina toimii moottoripyöriä koko ikänsä harrastanut Niko Kantola ja mukaansa hän saa vaihtuvia vieraita, jotka jakavat saman intohimon.

MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä -liven jakso 30. MP 24 messujen sunnuntai käynnistetään Riikka Uusitalon johdolla, jossa vieraana Tie Vie-lavaltakin tuttu valovoimainen Laura Lehtinen, Laura kertoo Peter Pan Bike-matkatoimiston Ladies-matkoista, mikä on mimmiporukan tulevan kesän kohde ja kuka vetää mimmien tulevan 10 päivän reissun? Pistä kuunteluun ja ota selvää!

Niko Kantolan haastattelussa on Sumekolta Aapi. Aapi kertoo kuulumisia messuilta, onko kauppaa tehty? Keskustelussa myös mukana uusi MP-messujen sijoittelu, jonka tavoitteena oli tuoda enemmän tilaa ja viihtyvyyttä messuille.

MP Jonnelaan osallistunut Junius Jokilehto kertoo Riikalle tuunatusta ajoneuvostaan eli Antsun nakkikiskasta, joka oli nähtävillä historian ensimmäisessä MP Jonnelassa. Mikä fiilis Jonnelassa on ollut viikonlopun aikana? Tuleeko Junius myös uudestaan MP-messuille? Keskustelun aiheena myös nuorten huomioiminen MP-messuilla.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä -liven jakso 29. MP 24 -messujen lauantain toisessa livessä suoraan Motoball-kisan pronssiottelusta Riikka Uusitalon haastatteluun saapuu Eemil Silander, Afterski Racing joukkueenjohtaja. Mistä joukkueen nimi tulee ja miten he päätyivät hakemaan Motoball-kisaan mukaan? Millainen kokemus Motoball-kisasta jäi käteen?

Niko Kantolan haastateltavana on Rintajoupilta Jere, ja keskustelun aiheena käytetyt moottoripyörät. Onko MP-messut hyvä paikka kaupata käytettyjä moottoripyöriä? Minkälaisia moottoripyöriä tällä hetkellä ostetaan, onko havaittavissa trendejä? Näihin kysymyksiin kuulet vastaukset uudesta jaksosta!


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä -liven jakso 28. Toinen päivä käynnistyi MP Pää pyörällä-livessä Riikka Uusitalon vieraana J-P Aikola, J-P kertoo Joe Bar Team-sarjakuvan tarinaa, johon liittyy jollain tavalla Ranska, mutta miten? Kuuntele mielenkiintoinen tarina ja J-P kertoo mistä uniikkeja sarjakuvia saa! Niko Kantolan haastattelussa on taas Mika EBike Centeristä ja Riku-Pekka Tunturilta ja puheenaiheena sähköpolkupyörät MP-messuilla, minkälaisia fiiliksiä heillä on MP 24 -messuista tähän mennessä ja maahantuojien näkemys messuilla olemisesta.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä -liven jakso 27 on julkaistu. MP Pää pyörällä-livessä Riikka Uusitalon vieraana somesta tutut konstaapeli Antti Kopra sekä Daniel Kalejaiye eli tutummin konstaapelidaniel. Niko Kantola taas haastattelee Petrol Circuksen Japia sekä Jannea, keskustelun aiheena tämän vuoden Petrol Circuksen kattauksesta sekä uudesta nuorten hittialueesta Jonnelasta.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä -liven jakso 26 on julkaistu. MP Pää pyörällä-livessä Niko Kantola saa aisapariksi vuoden 2018 Ms. MP:n upean Riikka Uusitalon, Riikan haastateltavana on Imatranajojen Juuso Valtakari ja Erno Kostamo, kuuntele mielenkiintoinen haastattelu sekä virallinen MP 24-messujen avaus.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä -liven jakso 25 on julkaistu. MP  Pää pyörällä live MP 24  -jakso on julkaistu. Moottoripyöräalan monitoimimiehen Niko Kantolan sohvilla on  kavereita, joilla on paljon kokemusta toimialalta. Sohvalla  Marco Färm Suzukilta, Vesa Ylä-Outinen mönkijöitä edustamassa , Kimmo Hurri sähköpolkupyöränäkökulmaa tuomassa  ja Olli Lehto Bike Worldistä. Aiheena moottorisoitujen kaksipyöräisten tulevaisuus ja vähän mönkijöidenkin. Käy kuuntelemassa ja suuntaa MP 24 -messuille 2. – 4.2. Messukeskukseen.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä -liven jakso 25 on julkaistu. Jaksossa aiheena MP-messut ja se mitä kaikkea muuta messut pitävät sisällään uutuuspyörien ja ajovarusteiden lisäksi. Jakson aiheina MP Motoball-kisa, Fillari 24 -alue ja sähköpyörät, trendikäs työsuhdepyöräily sekä moottoripyörämatkailu.

Lisäksi messuilla on mukana nuorisolle suunnattu MP Jonnela. Mukaan sai hakea kaikki alle 18-vuotiaat omalla tuunatulla ajoneuvollaan. Mukaan haki lähes 400 pyörää ja mukaan valittiin satakunta mopoa ja moottoripyörää ja yksi tuunattu ruohonleikkuri. MP Jonnelaan pääsee tutustumaan MP-messuilla hallissa 3.

Moottoripyöräalan monitoimimiehen Niko Kantolan luona studiossa vierailee Motoballin juontaja ja lajin harrastaja Aleksi Halen, joka odottaa tämän vuoden kisasta vieläkin kovempaa ja viihdyttävämpää. Tänä vuonna kisassa luvassa muutoksia, kuten isommat pallot ja uutena ajoneuvona sähköcrossi talariat.

Fillari 24 -alueella keskitytään pääasiassa sähköpyöriin. Ebike Centerin, Tunturi-pyörien brand storen, osastolla pääsee tutustumaan monipuolisesti sähköpyörien maailmaan. Ebike Centerin Mika Uotila lupaa, että heidänosastoltaan löytyy pyörä jokaisen kävijän tarpeeseen. Lisäksi Kantola ja Uotila keskustelevat jaksossa sähköpyörien eroista.

GoByBiken Antti Heikkinen kertoo tarkemmin työsuhdepyöristä. Moni ei vielä tiedä kuinka työsuhdepyöräily ja itse pyörän hankkiminen toimii ja muun muassa siitä GoByBike pyrkii osastollaan kävijöitä valaisemaan. Kantola vierailee jaksossa myös PeterPanBiken toimistolla Jyrkin juttusilla puhumassa moottoripyörämatkailusta. Viime jaksossa esitelty mysteerijoulupukki paljastuu jaksossa nuorten suosimaksi JuhisRacingiksi, jota Kantola pääsee jaksossa haastattelemaan.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä jakso 24. Joulukuun MP Pää pyörällä -livessä Teknisen Kaupan Liiton Moottoripyöräjaoston puheenjohtaja Jarkko Tuomisto KTM:ltä kertoo, miten vuoden prätkämyynti on mennyt. Haastattelussa myös MotoGP:n asiantuntija Matti Kiiveri. Lopussa joulupukkiarvuuttelu, jossa palkintona on MP-messujen lippuja. Lähetyksessä tuttuun tapaan joululahjavinkkejä motoristille mm Yamahalta ja KTM:ltä.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä jakso 23.
Tässä jaksossa käydään seikkaperäisesti ja suoraan paikan päältä läpi Eicma-messujen uutuudet ja puheenaiheet. Mukana myös Tampereen Supercross. 


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä jakso 22.
Aiheena on tällä kertaa supercross, ja erityisesti Tampereella ajettava huipputapahtuma Tampere Super Cross 10.-11.11.2023! Jaksossa moottoripyöräalan monitoimimies Niko Kantolan vieraana Tampere Super Cross -kisojen järjestelyistä vastaava, mediastakin tuttu Jani Hovi. Lisäksi nähdään kansainväliset MM-sarjan tähdet Viron joukkueessa ajava, Tampereen Super Cross -kisat useasti voittanut Harri Kullas ja Suomea edustava Miro Sihvonen


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä jakso 21.
MP Pää pyörällä -livessä siirrytään nyt syksyn tultua mönkijöiden maailmaan – toki kelit vielä ovat otollisia moottoripyöräilyyn, joten ajamaan vaan. Moottoripyöräalan monitoimimiehen Niko Kantolan vieraana on Janne Pesonen CFMOTOsta ja Vesa Ylä-Outinen Polarikselta. Lisäksi Niko käy tapaamassa moottoripyörien ja mönkijöiden huippumyyjää Olli Lehtoa Bike Worldiin ja pääsee itsekin vauhdin hurmaan. Jaksossa kuullaan millaisia mönkijämalleja on tarjolla, mitä tulevaisuuden trendejä on ja millaiset mönkijät ovat nuorten suosiossa?


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä jakso 20 Tässä jaksossa keskustellaan sähkömoottoripyörien nykytilasta, tulevaisuudesta ja mahdollisuuksista. Vieraana suomalaissyntyisen sähkömoottoripyörän Vergen Chief Marketing Officer Lauri Laukkanen, joka valottaa yrityksen tulevaisuutta. Ryminällä maailman markkinoille ponnistaneen sähköisen motocross-pyörän Stark Vargin tilanteesta tekee selkoa Bike Teamin myyntipäällikkö Tapio Rouhiainen.


MP Pää pyörällä-live. MP Pää pyörällä jakso 19 Imatran ajoista. Mitä tapahtui heinäkuun alussa Imatranajoissa? MP Pää pyörällä liven Imatranajo Special tarjoaa kuvia, videoita ja haastatteluja. Paikalla moottoripyöräalan monitoimimies Niko Kantola.  Lähetyksen aloittaa Erno Kostamon rataesittely legendaarisesta Jarno Saarinen Circuit katuradasta. Imatranajot on kansainvälisesti todella arvostettu, joten tulevaisuus näyttää kisojen osalta hyvältä. Kansainvälisten kuskien lisäksi kaikki suomalaiset huippukuljettajat olivat mukana ja pärjäsivät erittäin hienosti. Livessä kuullaan, miten pärjäsi katuratojen supertähti Peter Hickman, kisojen ensikertalainen Eemeli Lahti ja kokenut kuski Pauli Pekkanen. Erno Kostamo voitti  kaikki mahdolliset lähdöt. Livessä kuullaan Ernon fiilikset heti kisojen jälkeen. Niko tarjoaa myös knoppitietoa Imatranajoista. Miten renkaat kuluvat Imatran radalla? Toisessa haastattelussa on imatralainen Ducati-kuski Niko Tanskanen, joka sijoittui kisoissa kolmanneksi. Lopussa Erno Kostamolta hiukan kritiikkiä valtamedioiden uutisoinnille ja ajatuksia katu- ja moottoriradoista. Imatranajojen tulokset löytyvät www.imatranajo.fi – myynnissä myös  oheistuotteita.