Skip to content

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MP Stars – Tukea moottoripyöräilyn kilpailutoimintaan

Tuen saajat kaudelle 2020 arvotaan MP 20 Moottoripyörämessuilla. Hakulomake julkaistaan joulukuun alussa!

MP Stars on koko toimialan yhteinen hanke, jossa tuetaan eri kilpamoottoripyörälajien kilpailijoiden kisakautta. Tuen saannin perusteina eivät ole suoritukset vaan sitoutuminen ja rakkaus lajiin. MP Stars -kuljettajat kaudelle 2019 arvottiin MP 19 -messuilla. Seuraavaan arvontaan ilmoittautuminen alkaa loppuvuodesta 2019 ja arvonta suoritetaan MP 20 -messuilla. Pysy ajan tasalla MP Stars -hankkeen uutisista liittymällä MP-messujen messuklubiin tai seuraamalla MP Starsia Facebookissa.

 

LIITY MESSUKLUBIIN  MP STARS FACEBOOKISSA

Vuoden 2019 MP Stars -kuljettajat:

Rasmus Rosnell (13), Road Racing alle 20-vuotiaat

Naantalista kotoisin oleva Rasmus Rosnell ajaa minisupermotoa. Kisakokemusta löytyy ja suurin saavutus on minimoton SM-mestaruus. Rosnell on harrastanut moottoripyörälajeja lähes kuusi vuotta ja aikaisemmin ajanut motocrossia. Moottoripyörinä YCF ja Honda.

Teemu Kangas (43), Road Racing yli 20-vuotaat

Piikkiöstä kotoisin oleva Teemu Kangas on harrastanut lajia kolme vuotta ja kisaa nyt Star Service Cupissa. Kankaan moottoripyörämerkki on Aprilia.

Jami Korpinen (8), Motocross alle 10-vuotiaat

Lohjalainen Jami Korpinen on MP Stars -kuskien kuopus. Hän on harrastanut motocrossia puolitoista vuotta ja kisannut kansallisissa kilpailuissa MX-liigassa. Moottoripyörä on KTM.

Eliel Lehtinen (13), Motocross 10-20-vuotiaat

Kukkilasta kotoisin oleva Eliel Lehtinen on ajanut motocrossia tosissaan noin viisi vuotta ja sijoittunut myös kisoissa hyvin. Moottoripyörä on Husqvarna. 

Toni Rautanen (27), Motocross 21-35-vuotiaat

Kangasalalta kotoisin oleva Toni Rautanen on harrastanut motocrossia kolmevuotiaasta asti ja ajaa nyt mx2-sarjaa. Kisakokemusta on vuodesta 2002 kertynyt aika paljon. Moottoripyörä on TM.

Jukka Vähäpesola (58), Motocross yli 35-vuotiaat

Jukka Vähäpesolan kotipaikkakunta on Alavus. Hän on aloittanut motocrossin harrastamisen jo neljätoista vuotiaana ja kisakokemustakin on pitkältä ajalta. Nyt hän ajaa MXV 45 -sarjaa. Moottoripyörä on KTM.

Pyry Juupaluoma (16), Enduro alle 20-vuotiaat

Pyry Juupaluoma ajaa endurolla ensimmäistä vuottaan. Aikaisemmin hän on ajanut motocrossia ja cross-countrya. Hän ajaa enduron EM ja SM-sarjaa. Moottoripyörä on Husqvarna.

Jesse Pöhö (22), Enduro 21-35-vuotiaat

Riihimäkeläinen Jesse Pöhö on ajanut vuodesta 2000 motocrossia ja osallistunut satunnaisesti Enduro-kisoihin vuodesta 2011. Hän ajaa Enduro SM E2 B-luokkaa ja moottoripyöränä on Husqvarna.

Juha Poutiainen (38), Enduro yli 35-vuotiaat

Kirkkonummelainen Juha Poutiainen on harrastanut enduroa noin seitsemän vuotta, joista kolme aktiivisesti kisaten. Moottoripyörämerkki on TM.

Mikko Mäkinen (48), Ratalajit

Mikko Mäkinen on harrastanut moottoripyörälajeja monipuolisesti jo 20 vuotta ja keskittyy nyt erilaisiin ratalajeihin. Hän ajaa jääspeedwaytä, josta hänellä on paljon kokemusta. Moottoripyörät ovat Jawa, Suzuki ja Harley-Davidson.

Tino Kapanen (17), Supermoto/ Minisupermoto

Istunmäkiläinen Tino Kapanen ajaa Supermoto S1 -sarjaa ja hänellä on Suomen cupin mestaruus vuodelta 2018. Supermotoa hän on ajanut vuoden ja ennen sitä monipuolisesti eri lajeja. Moottoripyörä on KTM.

Veli-Pekka Hannula (58), Classic kaikki lajit

Vaasalainen Veli-Pekka Hannula ajaa Classic SB ja Retro SB -sarjoja ja on harrastanut lajeja nuorempana lähes 10 vuotta ja nyt aloittanut uudestaan vuonna 2017.  Moottoripyörä on Yamaha 1000 Genesis 88.

Jani Heikkonen (47), Muut lajit

Jani Heikkonen on harrastanut Drag Racingia kuusi vuotta ja ajaa SGB-sarjaa. Moottoripyörä on Kawasaki.

.

.

.

Kuinka pääsee mukaan?

Kuka tahansa kilpaurheilua harrastava tai sellaiseksi aikova voi ilmoittautua mukaan arvontaan. Hanke tukee tuiki tavallista kilpamoottoripyöräilijää, jolle tarjotaan mahdollisuus kisata vuoden ajan täysillä ilman kovaa taloudellista painetta. Kilpailija voi olla jo kisoissa menestynyt tai vasta ensimmäiseen kisakauteensa osallistuva. Tukea annetaan eri-ikäisille ja erilaisissa vaiheissa uraansa oleville kilpamoottoripyöräilijöille.

MP Stars -lajit

  • Road Racing
  • Motocross
  • Enduro
  • Ratalajit
  • Supermoto / Minisupermoto
  • Classic kaikki lajit
  • Muut lajit

Arvontaan voivat osallistua kaksipyöräisten lisäksi sivuvaunullisilla moottoripyörillä kisaavat. Mönkijöillä SML:n alaisissa kilpailuissa kisaavat voivat ilmoittautua muut lajit -ryhmään.

Suurimmat lajit on jaettu useampaan ikäryhmään. Valitse ikäryhmä sen mukaan, minkä ikäinen olet arpomishetkellä.

MP Stars -kilpamoottoripyöräilijät tapaavat toisiaan ja seuraavat toistensa kehitystä ja pärjäämistä kisakauden aikana. Lajeja nostetaan myös esille MP-mediassa ja sosiaalisen median kautta voi seurata MP Stars -kisaajien kisakautta.

Tuen suuruus

Yhden kilpailijan saaman tuen laskennallinen määrä riippuu lajista ja kilpailuluokasta. Tuen saaminen ei edellytä hyviä suorituksia lajissa, vaan sitoutumista ja hyvää onnea. Sitoutumisen jälkeen kilpamoottoripyöräilijän lisenssit, kilpailumaksut, renkaat, varaosat, varusteet ja polttoaineet kuittaa MP Stars. Kilpailijoille tarjotaan myös mediapaketti, media- ja somekoulutusta, huoltokoulutusta, eri lajien kokeilumahdollisuuksia ja ajopäiviä.

Hae mukaan!

MP Stars -tukea saavat kolmetoista kilpamoottoripyöräilijää arvotaan MP 20 -messuilla.  Arvonnan suorittavat eri lajien suomalaiset legendat. Voitettuaan arvonnassa  kilpamoottoripyöräilijä saa tukea mm.  lisenssiin, kilpailumaksuihin, varaosiin ja varusteisiin. MP Stars kouluttaa kuskeja myös toimimaan sponsoreiden kanssa ja kertomaan kisakaudestaan median kautta suurelle yleisölle. Kilpailijoille tarjotaan myös huoltokoulutusta, eri lajien kokeilumahdollisuuksia ja ajopäiviä.

Arvonnassa voi voittaa vain olemalla itse paikalla arvonnan aikana (ajankohta ilmoitetaan myöhemmin) Kuljettajan tulee osallistua vähintään yhteen kilpasarjaan ja sen osakilpailuihin sekä kertoa harjoittelustaan ja kisaamisestaan sosiaalisen median kautta muille moottoripyöräilijöille.

MP-messujen kanssa hankkeessa mukana

Messukeskus, Suomen Moottoriliitto, KTM Nordic, SGN / Allright, XL Moto, 24MX, Biketeam, Blackseven, Honda, Arai, AEL, Radio City, MP Maailma, Bike, Offroad Pro ja kaikki kilpailuja järjestävät kerhot.